Zeta

FI MVA HeW-14 V -18 Come Se Avrei Zampe d’Orsa 

[KoiraNet]

narttu, steriloitu
s. 25.1.2012

Isä: FIN & EE MVA Nunki (BB/00, LTE 140+++)
Emä: FI MVA VV -16 Etrusca (AA/00, MH hyv.)
Kasvattaja: Terhi Järvenpää
Omistaja: Terhi ja Jussi Järvenpää

Lonkat: C/B
Kyynärpäät 0/0
Selkä: LTV0, VA0, SP0
Polvet: 0/0
Silmät: OK
JE: normaali
SD: normaali
FU: normaali
MH-luonnekuvaus hyväksytty
Luonnetesti: 170 p. ++ laukauskokematon

Kuin minulla olisi karhun tassut

Zeta syntyi ensimmäiseksi Come Se- pennuksi tammikuussa 2012. Heti syntymänsä jälkeen se alkoi tomerasti etsiytyä Cara-emänsä nisälle, eikä tytön pärjäämisestä ole tarvinnut sen koommin huolehtia. Nimensä mukaan tällä kauniinruskealla pennulla oli suuret käpälät ja hyvin tummat anturat – ne olivat aivan kuin karhun tassut

Zeta on ystävällinen, vilkas ja jonkin verran alkukantainen lagotto. Se on herkähkö koira, mutta taistelutahtoa ja uteliaisuutta löytyy tekemisen moottoriksi sekä huima annos sosiaalisuutta ja sopivasti ilkikurisuuttakin!

Zeta on melkoinen monitoimikoira; se etsii sujuvasti luonnontryffeliä, jäljestää ihmistä tarkasti ja syvällä nenällä, nauttii flyballin vauhdista ja kykenee myös hienoihin vesipelastussuorituksiin. Kaikessa tekemisessä sillä on vauhti ja yritteliäisyys kohdillaan. Melko vähistä näyttelykäynneistä huolimatta Zetan ruusukekaappia koristavat Helsinki Winner 2014-, Erikoisnäyttelyn ROP 2017- ja Voittaja 2018-ruusukkeet.

Zetan heikkouksina mainittakoon resurssien, etenkin herkkujen, vahtiminen muilta koirilta sekä hienoinen stressaaminen yksinolosta. Matalia ja hieman löysiä lonkkia lukuunottamatta Zetan terveys on kaikin puolin kunnossa. Silmät on peilattu säännöllisesti terveiksi, edellisen kerran kuuden vuoden iässä. Zetalla on upea turkinlaatu, joka tuntuu vain paranevan iän myötä.

Zetalla on yksi pentue, jonka jälkeen se steriloitiin suunnitellusti. Nyt Zeta elää aktiivista kotikoiran elämää, suku jatkunee aikanaan jälkeläisten kautta.