Zeta (kotona)

FI & NO MVA HeW-14 V -18 BISS Come Se Avrei Zampe d’Orsa 

[KoiraNet]

narttu, steriloitu
s. 25.1.2012

Isä: FIN & EE MVA Nunki (BB/00, LTE 140+++)
Emä: FI MVA VV -16 Etrusca (AA/00, MH hyv.)
Kasvattaja: Terhi Järvenpää
Omistaja: Terhi ja Jussi Järvenpää

Lonkat: C/B
Kyynärpäät 0/0
Selkä: LTV0, VA0, SP0
Polvet: 0/0
Silmät: OK
JE: normaali
SD: normaali
FU: normaali
MH-luonnekuvaus hyväksytty
Luonnetesti: 170 p. ++ laukauskokematon

Kuin minulla olisi karhun tassut

Zeta syntyi ensimmäiseksi Come Se- pennuksi tammikuussa 2012. Heti syntymänsä jälkeen se alkoi tomerasti etsiytyä Cara-emänsä nisälle, eikä tytön pärjäämisestä ole tarvinnut sen koommin huolehtia. Nimensä mukaan tällä kauniinruskealla pennulla oli suuret käpälät ja hyvin tummat anturat – kuin karhun tassut.

Zeta on ystävällinen, vilkas ja jonkin verran alkukantainen lagotto. Se on herkähkö koira, mutta taistelutahtoa ja uteliaisuutta löytyy tekemisen moottoriksi sekä huima annos sosiaalisuutta ja sopivasti ilkikurisuuttakin! Sillä ei ole ääni- eikä alusta-arkuutta arjessa eikä harrastuksissa.

Zeta on melkoinen monitoimikoira; se etsii kiihkeästi ja hyvin ohjautuen luonnontryffeliä, jäljestää ihmistä tarkasti ja syvällä nenällä, nauttii flyballin vauhdista ja kykenee myös hienoihin vesipelastussuorituksiin. Kaikessa tekemisessä sillä on vauhti ja yritteliäisyys kohdillaan.

Vaikka Zetan isänisä on rotuunotettu koira ja suku muutenkin hieman valtavirrasta poikkeava, se on saavuttanut melko vähillä näyttelykäynneillä Helsinki Winner 2014-, Suomen erikoisnäyttelyn ROP 2017-, Voittaja 2018- ja Norjan erikoisnäyttelyn ROP 2019 -ruusukkeet. Tästä kiitos kuuluu sen handlerille Jenni Heikkiselle, joka taikoo kauniista koirasta upean.

Zetan heikkouksina mainittakoon resurssien, lähinnä herkkujen, vahtiminen muilta koirilta sekä turhan voimakas laumavietti, mikä saa sen stressaamaan perheenjäsenten poistumisesta näköpiiristä. Matalia ja hieman löysiä lonkkia lukuunottamatta Zetan terveys on kaikin puolin kunnossa. Sen silmät on peilattu säännöllisesti terveiksi, edellisen kerran kuuden vuoden iässä. Zetalla on kauttaaltaan kauniin kihara turkinlaatu.

Zetalla on yksi pentue, jonka jälkeen se steriloitiin suunnitellusti. Nyt se elää aktiivista koti- ja tryffelikoiran elämää ja on kaikin puolin mahtava, luotettavuudessaan vuorenvarma koira.