Pentuja

Meillä on pentuja yhdistelmästä

Wildfinn Dacapo ”Kaapo” & Come Se Donata dall’Orsa ”Aprilia”

Pennut syntyivät 8.6.2019 ja ovat luovutuksessa heinä-elokuun taitteessa. Saimme kolme uros- ja viisi narttupentua. Emo ja pennut voivat erinomaisesti.

Pennuista on tullut paljon kyselyitä. En kuitenkaan jaa tiedustelijoille jonotusnumeroita, vaan pyrin löytämään jokaiselle pennulle mahdollisimman sopivan kodin. Tämä tarkoittaa sitä, että lopulliset päätökset tehdään pentujen ollessa 5-7 viikon ikäisiä. Nyt aivan alustavasti vaikuttaisi siltä, että yhdelle pennulle saattaisi olla vielä koti hakusessa. Luethan kuitenkin alla olevan tekstin huolella.

Jos olet kiinnostunut Come Se- pennusta, monipuolisesta harrastamisesta aktiivisen koiran kanssa, olet valmis teettämään rutiininomaiset Pevisa-tutkimukset koiran ollessa täysi-ikäinen ja lisäksi käyttämään koiran MH-luonnekuvauksessa tai luonnetestissä, saatat olla oikea henkilö.

Lagotto on erittäin energinen, vilkas, korkeassa vireessä viihtyvä ja runsaasti koulutusta vaativa työkoira. Se on onnellisimmillaan päästessään liikkumaan ja käyttämään nenäänsä. Se kiintyy yleensä voimakkaasti omistajaansa ja vaatii määrätietoisen peruskasvatuksen. Yleensä lagoton kanssa tärkein harjoiteltava asia on rauhoittuminen ja malttaminen, mikä kertoo paljon rodun temperamentista ja vilkkaudesta. Lagotto on yleensä melko äänekäs koira, etenkin laumassa eläessään.

Pääsääntöisesti en myy lagottoa kokemattomaan perheeseen ensimmäiseksi koiraksi enkä perheeseen, jossa on useampia alle kouluikäisiä lapsia. Näistä voidaan joustaa, mikäli perheen aikuisten kanssa kasvokkain keskustellessa tulee selvä yhteisymmärrys rodun vaatimuksista ja koko perheen motivaatiosta koiran peruskoulutukseen.

Lagottoa hankkivan on todellakin syytä haluta lagoton ominaisuuksilla varustettu koira. Tutustuthan siis rodun historiaan ja käyttötarkoitukseen huolella. Mikäli sen jälkeen olet varma rotuvalinnasta ja haluat koiran, jonka mukana tulee kasvattaja kaupan päälle, niin ota rohkeasti yhteyttä!