Myy

Come Se Io Fossi Una Bomba d’Amore 

[KoiraNet]

narttu
s. 9.6.2021

Isä: Pedro (CB/00)

Emä: Galottens Tonicum (AA/00, MH suoritettu)

Kasvattaja: Terhi Järvenpää

Omistaja: Terhi ja Jussi Järvenpää

  • SD: normaali vanhempien perusteella
  • FU: normaali vanhempien perusteella
  • Prcd-PRA: normaali vanhempien perusteella
  • Näyttelyt: EH

Myyllä on avoin, hauska ja mutkaton luonne. Voisi sanoa, että se on hämmästyttävän tavallinen koira ollakseen lagotto. Myy on luontaisesti leikkisä ja erittäin ahne. Huonona puolena mainittakoon se, että se on innokas pureskelemaan lelut ja ikävä kyllä myös muut sopivat tekstiilit rikki; meillä ei ole montaa ehjää vilttiä sohvan reunalla jäljellä.

Myyn suku on sekoitus italialaisia käyttökoiria ja Pohjoismaissa yleistyneitä näyttelypainotteisempia linjoja. Sen tulevaisuudennäkymät ovat nuoren iän vuoksi vielä varsin avoimet. Mikäli se kasvaa riittävän terveeksi, voisi jokin tavoitteellisempikin harrastuslaji tulla kyseeseen. Myy on käynyt pentukurssin sekä agilityn pohjataitokurssin. Myy on luontaisesti äärimmäisen maavainuinen ja määrätietoinen koira, joten olisi mielenkiintoista kokeilla sen kanssa ainakin jäljestystä. Tarkoitus on suorittaa myös MH-luonnekuvaus ja ehkä myöhemmällä iällä myös luonnetesti.

Myyn karvanlaatu on ainakin vielä nyt vuoden iässä turhan pehmeä ja tiheä. Se takkuuntuu helposti ja on varsin työläs pitää näyttelypituudessa. Näyttelyissä käydään todennäköisesti jatkossakin vain toteamassa turhan suuri koko; Myyn säkäkorkeus lienee 47 sentin tuntumassa. Vipuvartta onkin sen verran, että juoksunopeudessa Myy häviää vain harvoin.