Tryffelikoiran koulutus

Tryffelikoiraksi sopii millainen koira tahansa. Toisilla koirilla toki on hieman paremmat luontaiset kyvyt etsimiseen ja kaivamiseen, mutta rotu tai roduttomuus ei missään tapauksessa ole este treenaamiselle ja oppimiselle. Myös aikuinen koira voi oppia etsimään tryffeliä. Koiran tulee kuitenkin olla hyvässä fyysisessä kunnossa etenkin siinä vaiheessa, kun maasta kaivaminen alkaa.

Treenimateriaalina kotimainen luonnontryffeli on aina paras vaihtoehto, mikäli tavoitteena on oppia löytämään tryffeliä Suomesta. Meiltä voit ostaa tryffeliä kokonaisena, paloina ja lastuina. Syyskaudella tryffeliä on tarjolla tuoreena, muina aikoina pakastettuna. Toistaiseksi ainoa toimitustapa on nouto kotoamme Kangasalta.

Treenitryffeli 1€ / g.

Olen kouluttanut kaksi koiraa tryffelinetsijäksi ja opastanut useita kasvattejani lajin pariin. Suuren kysynnän vuoksi tarjoan opastusta myös muille tarvitseville. Harjoittelu tapahtuu ulkona sääolosuhteiden salliessa. Seuraavaa syksyä ajatellen treenaaminen on hyvä aloittaa viimeistään maaliskuussa.

Aloittelevan koirakon opastus 40 € / h + 10 € tryffelimaksu. Koulutusaikoja erittäin rajallisesti, joten otathan hyvissä ajoin yhteyttä.