Come Se Circo Iniziasse

[KoiraNet]

Iines, Ii, Iikkinen, Pikkukoira, Mini tai Moppitukka.

Iines on nöyrä, neitimäinen, rohkea, sitkeä, äärimmäisen kiltti, osallistuva, sopeutuva, positiivinen, kekseliäs, avoin sekä kaikkia ja kaikkea rakastava lagottotyttö. Tämä nuori neiti jaksaa yrittää loputtomiin, niin hyvässä kuin pahassakin – harrastaessa Iines ei menetä itseluottamustaan, vaan jaksaa yli-innokkaaseen tyyliinsä, häntä heiluen, yrittää aina uudestaan ja uudestaan. Arkielämässä Iineksen sinnikkyys aiheuttaa omistajalle välillä harmaita hiuksia, kun kerran kiellettyä asiaa pitää kokeilla sen seitsemäntoista kertaa mitä erikoisimmilla tyyleillä, ennen kuin neiti asian uskoo.

Iines on ahne, nopeasti reagoiva ja saalisviettinen. Harrastaminen on ihanaa, kun koirasta ei tarvitse kaivaa motivaatiota eikä vauhtia, ja se palkkautuu helposti. Vastapainoksi kaikelle tekemiselle olemme harjoitelleet rauhoittumista ja malttia pienestä pitäen, ja hyvän hihnakäytöksen ohella se on meidän arkielämän yksi tärkeimmistä taidoista. Iineksen kanssa on ehditty treenata tokoa, agilitya, noseworkia, jäljen alkeita ja doboa. Iille tärkeintä on osallistuminen – aktiviteetin laadulla ei niinkään ole väliä.

Väsyneenä Iines reagoi helposti haukkumalla asioihin, mitkä normaalissa vireessä eivät aiheuttaisi mitään reaktiota. Riistaviettiä Iineksessä on jonkin verran ja jos kierrokset nousevat liikaa, ottaa se metsässä ilmavainuja. Automatkustajana Ii on hieman levoton, mutta junassa se vetää tyytyväisenä sikeitä vaikka 5 tuntia.

Iineksen elämänasenne on aina ollut ”ensin tehdään ja sitten mietitään, jos ehditään”. Leikkimielisesti meidän elämän voisikin tiivistää lausahdukseen ”vauhtia ja vallattomia tilanteita jo vuodesta 2015”.

-Mervi Tavia